BUURbook Havenzathe

Plan of bericht | discussie, nieuws, verhaal
7 november | 11:27 uur
Maarten van der Velde | co-creatie stedenbouwkundige, namens de gemeente Landsmeer
volg buur
De plannen voor Havenzathe
Wat zijn op dit moment de plannen?
Het plan is dat vanaf 2020 stap voor stap (over een periode van zo'n 8 jaar) de riolering in Havenzathe (650 huishoudens) wordt vervangen zodat het weer 50 jaar mee kan. Dat betekent dat de straat en een groot deel van de openbare ruimte opnieuw zullen worden ingericht.

20 mei vond in het dienstencentrum de startbijeenkomst plaats: hier zijn zo’n 200 bewoners geïnformeerd en geïnspireerd; is er gebrainstormd en gediscussieerd en konden er vragen worden gesteld.

Ruim 50 bewoners hebben op 19 juni meegewerkt tijdens het eerste werkcafé Havenzathe aan het voorbereiden van keuzes voor de openbare ruimte en het uitwerken van spanningsvelden en thema’s. Er zijn aan de hand van alle input 8 thema's gedefinieerd die onderling met elkaar samenhangen. Klik op 1 van de thema's om deze te bekijken.

4 november hebben bijna 100 bewoners meegewerkt aan het beoordelen van de eerste voorstellen voor de herinrichting en het masterplan. De bewoners die niet aanwezig waren kunnen nog t/m 7 december reageren op de voorstellen via BUURbook. Vanaf 8 december zal een vervolg worden gemaakt met de uitwerking tot een masterplan. Begin 2020 willen we hier overeenstemming over bereiken.

De 8 thema’s zijn (klik op een thema om naar het themabericht te gaan:
lees verder
Doctor Martin Luther Kingstraat 71, 1121 CS Landsmeer, Nederland